Un „gras timid” intră la facultate. Iese un om de acțiune, care nu se irosește. Cum faci asta? INTERVIU cu MIHĂIȚĂ AVRAM, prezentator radio

Un „gras timid” intră la facultate. Iese un om de acțiune, care nu se irosește. Cum faci asta? INTERVIU cu MIHĂIȚĂ AVRAM, prezentator radio

Are un sfert de secol pe ceas, iar când îl bufnește o criză de râs lângă tine, ai două variante: ori pleci din cameră ca să nu te molipsești, ori stai și înduri 10 minute șuvoaiele de lacrimi și durerea de stomac, după ce nu te vei putea opri din „eu mooor, ce râs areee, gata, măă, că nu mai pot!”

Mihăiță Avram, în pauza de la Radio. Sursa foto: arhivă personală Mihăiță

De vreo 4 ani, Mihăiță Avram este prezentator la Radio Sud Craiova. Când nu-i auzi vocea la matinale sau în reclamele smart pe care singur le creează, îl găsești fie la întâlniri cu clienții, în postura office de consultant financiar la OVB, fie acasă, lucrând la canalul de youtube, Fun Radio – aici a adus la viață un proiect tare interesant și diferit de ce se găsește pe piață: sapă după cele mai ciudate, penibile sau funny știri și le ironizează printr-un umor fin, o combinație dintre dark humor,  umor disprețuitor și autoironie.

Îl cunosc de aproape 5 ani, nu destui însă cât să-l fi văzut cum… se irosea. Așa „se laudă”. Când era el adolescent, își pierdea timpul. Era un copil „introvertit și gras, negativist și plin de complexe”. Ce făcea toată ziua?  „Se refugia în mâncare” și „juca cu orele fifa pe calculator, fiindcă în realitate era prea bolovan să alerge după minge sau să facă ceva util cu viața lui”, după cum însuși se descrie.

Schimbarea a venit după ce „a aterizat” la JURNALISM, la Facultatea de Litere din CRAIOVA. De la aproape 100 de kg a ajuns la sub 70. A început să nu mai fie retras, să prindă curaj, să facă sport, să se implice în proiecte și să lucreze zilnic la cea mai bună versiune a lui. Cel mai important, a învățat să iasă din zona de confort, bula aia safe în care mulți avem intenția să ne cuibărim și să pierdem experiențe și oportunități.

Mihăiță sau Gabriel, cum îi place să i se spună, e primul invitat cu care am avut curajul să deschid canalul de youtube „Nu Te Irosi” și este unul dintre mentorii podcastului. Pentru că în situația lui se regăsesc mulți adolescenți, preocupați cu…nimic și care au nevoie să li se arate cum să devină oameni de acțiune.

       Discuția noastră spumoasă o vezi în întregime aici  , pe canalul meu de Youtube „NU TE IROSI!” Nu uita să dai subscribe, ca să primești primul doza de inspirație și motivație!

 

Așa am dat startul acestui proiect frumos. Mihăiță, primul invitat din seria „Nu te irosi!” Deși sunt jurnalist de televiziune…aveam așa niște emoții!!! 

      Până atunci, uite parcursul lui Mihăiță pe scurt și cele mai importante idei din interviul nostru, care te vor ajuta să nu te irosești:

                    „Dacă n-ar fi nimeni în jur, cine te-ar mai face fericit?”

 

     Teo Argint: Mihăiță, care a fost click-ul acela care te-a făcut să…te trezești la realitate? Ce te-a făcut să spui „băă, nene, trebuie să fac ceva util cu viața mea”?

– Nu a fost neapărat un click. A fost un cumul de situații, de eșecuri și de frustrări. În ideea că… știi cum eram eu? Știi maratoanele alea foarte lungi, la care participă atleții? Să zicem că, în povestea mea, atletul e timpul. Ei bine, timpul alerga, alerga, iar eu eram ăla de pe margine care-i mai dădea din când în când câte o gură de apă să bea. Eram, cum s-ar zice, băiatul cu apa și prosoapele. Timpul se oprea un pic și apoi pleca mai departe. Cam așa mă iroseam eu.

Vedeam mereu că nu mă simt ok în anumite ipostaze, mă simțeam nașpa cu mine. Îi vedeam pe alții cum fac lucruri și știam că pot să le fac și eu mai bine, dar amânam lucrurile… Și pur și simplu, am  început să nu mai amân. Chiar dacă îmi era foarte greu. Pur și simplu am luat acțiunea. Deci click-ul ăsta e drumul din spate pe care nu-l mai vrei în viața ta. Click-ul este atunci când vrei să te faci singur fericit.

Și apropo de fericire și de oamenii care caută fericirea în alți oameni. Dacă n-ar fi nimeni în jur, cine te-ar mai face fericit? Ce faci când rămâi singur, cine mai e responsabil de starea ta? Tu ești singurul responsabil de fericirea ta, precum și de drumul tău! Așadar, gândește așa și acționează!

 

     Teo Argint: Ce a însemnat schimbarea asta pentru tine? Concret, ce lucruri ai schimbat și cum te-au ajutat să devii un om de acțiune?

– Pot spune că a fost un întreg proces de transformare. În clasa a XII-a ajunsesem la 97 de kg. Mă gândeam mereu să slăbesc, dar nu luam acțiunea concretă.  Apoi, ca să slăbesc, m-am și înfometat o perioadă. Mâncam toată ziua o felie de pâine, cu o roșie. Nu recomand ce-am făcut eu.

În facultate am început să merg la sală. În timp, am ajuns să slăbesc până la la 70 kg. Am văzut că sunt mai bine cu mine. Că nu mai sunt nici așa negativist. Pe parcurs, facultatea, jurnalismul m-au ajutat să mă deschid. Îmi plăcea foarte mult radio, pentru că eu, fiind introvert, mă închideam în spatele căștilor, unde nu mă vedea nimeni. Astfel, am fost la o probă la radio și de atunci sunt prezentator la Radio Sud.  În timpul liber, sunt consultant financiar, ajut oamenii să-și gestioneze mai bine banii. Sunt pasionat de dezvoltarea personală și simt că sunt pe drumul cel bun.

aici începuse să zâmbească :)) sursa foto: arhiva personală Mihăiță

       Teo Argint: Mihăiță, care-i, domne, treaba cu LEGEA ATRACȚIEI? Știu că ești un mare fan al acestui concept. Cum funcționează la tine?

– În primul rând, trebuie să crezi în ea. Că altfel nu funcționează. Noi, oamenii, funcționăm pe vibrații și energii. În momentul în care tu ești setat pe o vibrație negativă, e clar că atragi lucruri și persoane negative în jurul tău. Când ești pe vibrația pozitivă, atragi persoane pozitive. Cam așa definesc eu legea atracției.  Trebuie să și acționezi ca să funcționeze. Dar e un mindset din subconștient. Îți setezi un obiectiv, lași  ideea să se așeze, să se sedimenteze. La mine funcționează. Prin legea atracției am devenit și consultant financiar. Tot la fel am plecat spontan în excursii, dând de situații și de persoane pe care le-am atras involuntar.

 

        Teo Argint: Cum faci să ieși din zona de confort și să nu te irosești?

-E simplu. Cum a fost în cazul meu, cu mișcarea? Stai în pat, înfuleci chipsuri și te gândești. Băi, ce-am de pierdut dacă continui să rămân așa și ce-am de câștigat dacă iau atitudine. Bă, poate o să arăt mai bine, nu? Poate n-o să mai gâfâi și o să reușesc să urc toate treptele până la etajul 4. Trebuie doar să-ți găsești motivația și să iei acțiunea aia. Să ieși din zona de confort…cum fac eu? Nu mă gândesc la urmările negative. Pentru că mereu când ți-e teamă să faci ceva, te gândești la consecințele negative. Nu mai faceți asta! De exemplu, când vrei să agăți o fată în club. Ce poate să se întâmple mai rău decât să te refuze? Poate, de fapt, iese ceva frumos de acolo.

Deci e mai mult frica de respingere în cazul ăsta, care trebuie depășită doar luând acțiunea.

 

       Teo Argint: Principiul personal după care te ghidezi în viață este…?

        – FII POZITIV ȘI AI ÎNCREDERE ÎN UNIVERS! –

Mai multe aici:        NU TE IROSI:

 

*********************

Rubrica „INTERVIURI” este destinată tuturor celor care NU SE IROSESC. E pentru oamenii mișto, invitați la podcast,  care ne arată cum își folosesc timpul ca să ajungă cât mai aproape de visul lor. Tu poți fi unul dintre ei! Doar…  NU-ȚI BATE JOC DE TIMPUL TĂU!

*********************

 

 

Share