„-Demisionez!
 -Dar, domnule, e prima dvs. zi de muncă aici! Nu vreți totuși să vă mai gândiți?
 -Am cântărit mult decizia până să ajung în acest birou și să vă spun asta.
 -Dar alții ar da jumătate din viață să fie pe postul dvs.
 -Tocmai de aceea îi las pe ei. Vă mulțumesc, o zi frumoasă!” 

 

Iese din birou, cu pași înceți, dar cu bătăile inimii prinse parcă într-o tornadă. Are nevoie de aer. De cât mai mult aer. Ațintește ochii spre cer, îi închide și răsuflă de parcă ar fi dat afară un nor de fum.

Are în minte aceeași întrebare, pe care și-o repetă de săptămâni bune.

 „Dacă ai afla că mai ai doar 6 luni de trăit, ai mai face tot ce faci acum?”

Carevasăzică, asta era cauza care a provocat efectul „Demisionez!”. Probabilitatea de a muri fără să facă lucrul pentru care „arde” cu adevărat l-a dus în pragul de a renunța la tot ce a construit. De fapt, nu se cheamă „renunțare”, ci… alegere. Alegerea de a înlocui un job confortabil și bine plătit la stat cu haosul frumos și viu pe care ți-l dă antreprenoriatul. Alegerea de a salva mii de studenți la medicină prin ajutorul de milioane pe care urma să-l dea ideea lui de afacere.

Mihai Voinea are 29 de ani și e un craiovean… liber. Era proaspăt rezident și tocmai ce-și începea o carieră luuungă în medicină. Și-a luat un an sabatic, a văzut zeci de țări, s-a gândit și răzgândit  și, când s-a întors, a demisionat în prima lui zi de muncă în spital.

Privind în spate, a fost cea mai bună decizie pe care ar fi putut să o ia, spune el. Pentru că altfel, n-ar mai fi adus pe lume proiectul de suflet BioMap, singura platformă de vizualizare 3D a corpului uman, din România. Prin platforma asta, fondată împreună cu fratele său (Dragoș Voinea), Mihai a ajutat mii de absolvenți de liceu, studenți la medicină și chiar și doctori să se pregătească mai bine- pentru examene, pentru rezidențiat, pentru domeniul pe care îl vor practica toată viața.

Pe lângă asta, e sportiv de anduranță. Aleargă sute de km pentru cauze nobile și pentru că… îi place, îl ține în priză.

L-am întâlnit prima dată acum vreo 2 ani, la o conferință TEDx, în Craiova. Auzisem de el, dar doar fugitiv, fără să știu exact ce presupune munca lui. Abia după ce  am stat de vorbă  și i-am citit poveștile, am realizat că omul  e clar de ținut pe aproape.  Este ceea ce numesc eu „un om de calitate”. Un om de acțiune, educat în spirit occidental, un om al argumentelor și al științei, pe care n-ai putea niciodată să-l asociezi unei turme.

             

Apoi, m-au inspirat articolele sale de pe blog. Știi momentul ăla când ai o zi proastă, te simți lipsit de vlagă și ai nevoie de un impuls să nu te lași pe tânjeală? Prin tot ce scrie, el e impulsul de care avem nevoie. E exemplul ideii din spatele proiectului „Nu te irosi!”  De ce? Poți vedea în ceea ce urmează, într-o discuție liberă, în podcastul „Nu te irosi”, cu Mihai Voinea. Îl găsești pe youtube.

NU UITA SĂ DAI SUBSCRIBE, ca să primești primul doza de inspirație și motivație!

(sursele photo: arhiva personală Mihai Voinea, facebook și arhiva Nu Te Irosi)

sursa video: BioMap, youtube

 

*********************

    Rubrica „INTERVIURI” este destinată tuturor celor care NU SE IROSESC. E pentru oamenii mișto, invitați la podcast,  care ne arată cum își folosesc timpul ca să ajungă cât mai aproape de visul lor. Tu poți fi unul dintre ei! Doar…  NU-ȚI BATE JOC DE TIMPUL TĂU!

*********************

2002, 2023

VIDEO. Povestea eroilor patrupezi din Craiova, trimiși în Turcia, să găsească victimele aflate sub dărâmături. „Sunt câini care gândesc și apoi acționează, iar asta face diferența când te expui la condiții aprige”

Câinii nu sunt doar cei mai buni prieteni ai oamenilor, ci și eroii lor. O demonstrează șase patrupezi din Craiova, trimiși în Turcia să găsească victimele cutremurelor, aflate sub dărâmături. După misiuni dure,