Povestea Nu Te Irosi

       

        VIZIUNEA NOASTRĂ

  Visul nostru este ca toți oamenii din România să devină stabili emoțional, prin acces constant, încă din copilărie, la resurse și domenii precum sănătate mintală, educație non-formală și dezvoltare personală. Sunt drepturi, și nu mofturi. Sunt nevoi, și nu dorințe.

         MISIUNEA NOASTRĂ

  Credem că orice copil are dreptul să crească echilibrat și stăpân pe sine, să exploreze, să se autodepășească și să se educe și în afara mediului academic, devenind astfel autonom și responsabil. Încurajăm cultivarea unor astfel de comportamente, prin diverse activități și proiecte, care să transforme copilul de azi în adultul stabil emoțional de mâine.

         STABILITATEA EMOȚIONALĂ către care tindem: 

Prin activitatea Asociației „NU TE IROSI” ne sprijinim beneficiarii să devină STABILI EMOȚIONAL. Din punctul nostru de vedere, devii stabil emoțional atunci când reușești să: 

– îți înțelegi, accepți și controlezi emoțiile

– îți dezvolți autonomia față de familie, prieteni și ai niște limite bine stabilite

– ai discuții constructive, fără agresiune de orice fel și oferi feedback descriptiv

– renunți la mentalitatea de victimă și devii responsabil 

– ești adaptabil la schimbare

– cauți încontinuu să evoluezi

 

VALORILE NOASTRE:

– EMPATIE: Alegem să fim empatici, chiar și atunci când lumea ne crede slabi din cauza asta. 

– ÎNCREDERE: Alegem să oferim încredere necondiționat, chiar dacă știm că uneori încrederea ne va fi înșelată. 

– DEMNITATE: Alegem să fim demni, chiar dacă uneori o atitudine supusă ne-ar aduce mai multe beneficii. 

– RESPONSABILITATE: Alegem să recunoaștem ceea ce gândim sau facem greșit, chiar dacă vom fi judecați pentru asta. Alegem să reparăm greșelile noastre, chiar dacă asta ne costă resurse de bani, energie sau timp. 

– CREATIVITATE. Alegem să căutăm moduri inovative de a face lucrurile, să găsim soluții unde sunt probleme, chiar dacă asta ne face să dăm soluții mai târziu sau să pierdem mai multe resurse. 

– AUTODEPĂȘIRE. Suntem mereu în competiție cu noi înșine, și nu cu ceilalți.

– ÎNVĂȚARE CONTINUĂ. Alocăm timp calitativ ca să învățăm continuu, chiar dacă ne costă mai multe resurse. 

  Nu încurajăm minciuna, prejudecata, furtul, autolimitarea și alte comportamente ce contravin valorilor noastre. 

 

POVESTEA NOASTRĂ

   Inițial, „NU TE IROSI” s-a vrut un proiect jurnalistic, creat prin toamna lui 2020. Prin podcasturi, reportaje sau alte articole și evenimente am căutat să cunoaștem povești de viață și să promovăm tinerii care aduc plusvaloare societății. Acei tineri care… nu se irosesc. Totodată, ne-am dorit să încurajăm acceptarea de sine, autodepășirea și învățarea continuă ca stil de viață.

   Ulterior, am vrut să ne implicăm mai mult. Ne-am uitat în jur și am văzut câți oameni sunt anxioși, instabili emoțional, blocați în anumite tipare și nu-și dau voie, din numeroase motive care nu țin doar de ei, să evolueze.

   Ne-am dat seama că ceea ne dorim este să lucrăm cu copiii, tinerii și adulții și să-i ajutăm să-și dezvolte o percepție sănătoasă despre sine. Am vrut să le oferim spațiul și resursele necesare prin care să devină stabili emoțional și prin care să practice responsabilitatea, autodepășirea și învățarea constantă.

    Astfel, în decembrie 2022, „NU TE IROSI” a devenit o organizație non-guvernamentală, dornică să aducă pluvaloare societății, prin activități și proiecte diverse.

 

          UNDE NE GĂSEȘTI? 

          – pe site-ul nostru www.nuteirosi.ro

          – pe facebook

          – pe instagram

          – pe tik tok

          – pe adresa de email nuteirosi@gmail.com

          – la nr de telefon 0730 262 979 – TEO ARGINT, președinta Asociației „NU TE IROSI”