Nervi, stres și distracție la pachet. Cum a resimțit un jurnalist festivalul „IntenCity” de la Craiova

Nervi, stres și distracție la pachet. Cum a resimțit un jurnalist festivalul „IntenCity” de la Craiova

🎥Cu stres. Cu dans. Cu urcat de scări şi plimbat haotic în stânga-dreapta. Cu interviuri simpatice de la artişti şi fanii lor. Cu reguli ilogice pt jurnalişti, respectate de unii şi terfelite de alţii.

🎥 Cu nervi. Cu mâncat de fast-food la 3 dimineaţa şi scris de ştiri la 4. Cu somn pe apucate şi comunicare deficitară între autorităţi şi jurnalişti. Cu distracţie, cu scenă şi jocuri de lumini, cu tunuri de foc şi fum, sincronizate exemplar pe beaturi. Cu versuri fredonate din toţi rărunchii, cu ţopăit ca o adolescentă şi poze cu gaşca preferată.

 

🎥Cu spectatori de toate vârstele, cu ardeleni, bucureşteni, craioveni şi străini de prin Europa deopotrivă. Care mi-au spus în interviuri că au aflat de festival pe net şi au și cumpărat bilete.  Sincer, m-a uimit. M-a uimit să văd oameni veniţi cu trenul de la sute de km distanță, care aşteptau la porţi cuminţi cu câteva ore înainte de show, doar ca să-şi vadă artiştii preferaţi.
Dar nici stadionul n-a fost full, aşa cum se lăudau autorităţile. Ba chiar prin tribune străluceau scaunele goale. Muzica electro n-a prins aşa cum s-ar fi dorit. E adevărat însă că mulți dintre spectatori au stat câte o jumătate de oră la cozile interminabile de la tonetele cu mâncare, din afara stadionului (am simțit-o pe pielea mea și am rămas și nemâncată).

În schimb, anii ’90 i-au reunit pe mulţi. Şi muzica latino a umplut gazonul. În special numărul lui Jason Derulo.

poze cu Jason Derulo, trupa de raggae Zion y Lennox și cu Faydee 

🎥 Am rămas cu gust amar văzând tribune semi-goale la Clean Bandit sau Faydee. Dar am dat din cap ca o nebună pe muzica lor. A lor, a lui Nana, Afrojack, Fonsi sau Mr. President.

frânturi din concert Faydee

 

frânturi din concert Thomas Anders and The Modern Talking

frânturi din concert Luis Fonsi

🎥 IntenCity a fost cu de toate. Se putea mult mai bine. Dar se putea şi mult mai rău.
Cifre exacte despre numărul participanţilor şi despre banii care au intrat în aceste zile în bugetul oraşului nu vă pot spune. Primăria estimează 55.000 spectatori în cele 3 zile şi 5 milioane de euro încasări (de pe bilete, sponsorizări, cazări la hoteluri şi pensiuni, mâncare şi băutură la festival şi alte cumpăraturi pe care turiştii le-au făcut în cele 3 zile).
Eu sunt cam Toma la acest capitol şi aleg să nu cred. Mai ales că nu ni se spune şi cifra totală a cheltuielilor pt acest festival. Sper să fim măcar pe zero (nu tu datorii, nu tu profit).

🎥 In the end, IntenCity a fost o încercare. Una ok, după părerea mea. Nu s-a vrut copia Untold, cum aud pe mulţi (nici nu s-ar putea compara, obviously). Nici copia Neversea, nici altceva. S-a vrut crearea unui festival mare şi în sudul ţării. Cu artişti internaţionali şi distracţie care să răsune.
Nu doar pt imaginea de partid, care era evidentă. Ci și pentru promovarea oraşului. Pentru atragerea de turişti şi investitori. Cred că asta ar fi cel mai important să se întâmple.
Că bubele ni le ştim.Dar un astfel de festival poate fi uneori medicament pt ele.

🎥 Vom simți dacă și ce schimbări se produc după festival pentru economia, turismul şi pt promovarea Craiovei. Cât despre ediţia nr. 2… ‘om trăi și ‘om vedea. La anul.

Share