Frigiderul stătea neclintit acolo, în colț. Era nasol când în casă domnea liniștea pentru că așa se auzea mai clar vuietul frigiderului, care o distrăgea pe fată de la orice activitate.  De parcă o chema. I se părea că mâncarea din compartimente se irosește. Și parcă era și păcat de hrană, să fie ținută atâta în… ger.

Se îngrășase.

Or, la liceu, ori ești suplă și sexy, ori te duci acasă și te închizi în cameră, împreună cu toate revistele alea de gătit și de modeling deopotrivă.  Așa gândea atunci.

Într-o zi, pașii nesiguri au dus-o către o sală de fitness. Acolo a aflat ce înseamnă aerobic. Ce înseamnă echipa. Ce înseamnă încrederea de sine.

Devenise dependentă de sport.

Și slăbise. Mult. Enervant de mult pentru vizual, îi spuneau cunoștințele și clienții de la sală pentru că, între timp, devenise și personal trainer.

Apoi a tot avut fluctuații de greutate. Ba slăbea instant, ba se îngrășa instant. Până a dat de programele de fitness, de exercițiile cu greutăți. Și de concursurile de culturism, care i-au schimbat viața.

Oana Purcaru, este personal trainer  și antreprenor la BodyFit Craiova, o sală de fitness  care folosește cu succes tehnica EMS (Electro Muscular Stimulation), antrenament complet cu impulsuri electrice, care sunt aplicate direct pe piele, deasupra mușchiului.

Prin intermediul aparatului X-Body, rezultatele se văd într-un timp foarte scurt. În doar 20 de minute, sunt lucrate toate cele 9 grupe de mușchi, lucru greu de realizat în cadrul unui antrenament la sala de fitness convențională.

Oana a început să participe la concursurile de bodybuilding din țară, unde a câștigat și multe medalii. Însă mult timp a fost frustrată din cauză că „avea picioarele prea mari”. Le lucrase foarte mult. Le adora, dar credea că alții o judecă.

„Mult timp aveam impresia că oamenii au o problemă cu picioarele mele. Dar am realizat că de fapt eu aveam o problemă cu picioarele mele. Pentru că este vina  mea dacă eu mă modelez în funcție de concepția altora!

Oamenii au o părere. Dar nu trebuie să te lași influențat. Dacă pe mine mă fac fericită picioarele astea, mi le asum. Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la aceste competiții este faptul că trebuie să-ți asumi atât lucrurile bune, cât și pe cele rele. Când  am conștientizat asta, am devenit alt om și am dat randament mai mare pentru visul meu.”

 

Oana este și mamă de băieți, pe care îi susține în alegerile pe care le fac. Este o mamă puternică, o femeie liberă și un antreprenor dedicat și sincer. A luptat singură cu prejudecăţile, cu propriile frustrări, cu frustrările altora şi a pus pe picioare o afacere sănătoasă, pentru corp şi suflet.

Ascultă aici podcastul cu ea- „CUM SĂ FII MULȚUMIT DE TINE?”. Ne răspunde direct la întrebările de pe bilețele, adresate de comunitate și spulberă miturile despre îngrășat și slăbit, despre diete, despre bodybuilding, dar vorbește și despre viața de părinte și de sportiv care luptă cu preconcepțiile.

Uite așa nu te irosești!

sursa foto: https://www.facebook.com/purcaru.oanamaria/photos_all

 

*********************

    Rubrica „INTERVIURI” este destinată tuturor celor care NU SE IROSESC. E pentru oamenii mișto, invitați la podcast,  care ne arată cum își folosesc timpul ca să ajungă cât mai aproape de visul lor. Tu poți fi unul dintre ei! Doar…  NU-ȚI BATE JOC DE TIMPUL TĂU!

*********************

2002, 2023

VIDEO. Povestea eroilor patrupezi din Craiova, trimiși în Turcia, să găsească victimele aflate sub dărâmături. „Sunt câini care gândesc și apoi acționează, iar asta face diferența când te expui la condiții aprige”

Câinii nu sunt doar cei mai buni prieteni ai oamenilor, ci și eroii lor. O demonstrează șase patrupezi din Craiova, trimiși în Turcia să găsească victimele cutremurelor, aflate sub dărâmături. După misiuni dure,