NU TE IROSI

Cine suntem

DACA UN LUCRU NU TE VA PROVOCA, NICI NU TE VA SCHIMBA

Cateva cuvinte despre noi

3 profesionisti CU experienta DIVERSA

Asociatia „Nu te irosi” s-a infiintat pe 22 decembrie 2022. Suntem o echipa dinamica, formata din trei profesionisti, doi dintre ei in domeniile jurnalism si comunicare, cu o experienta cumulata in peste 6 ani in aceste domenii, iar al treilea- cu experienta in protectia mediului.

Initial, „NU TE IROSI” s-a vrut a fi un proiect jurnalistic, creat in toamna lui 2020. Prin podcasturi, reportaje sau alte articole si evenimente am cautat sa cunoastem povesti de viata si sa promovam tinerii care aduc plusvaloare societatii. Acei tineri care… nu se irosesc. Totodata, ne-am dorit sa incurajam acceptarea de sine, autodepasirea si invatarea continua ca stil de viata.

Ulterior, am vrut sa ne implicam mai mult. Ne-am uitat in jur si am vazut cati oameni sunt anxiosi, instabili emotional, blocati in anumite tipare si nu-si dau voie, din numeroase motive care nu tin doar de ei, sa evolueze.

Ne-am dat seama ca ceea ne dorim este sa lucram cu copiii, tinerii si adultii si sa-i ajutam sa-si dezvolte o perceptie sanatoasa despre sine. Am vrut sa le oferim spatiul si resursele necesare prin care sa devina stabili emotional si prin care sa practice responsabilitatea, autodepasirea si invatarea constanta.

Astfel, in decembrie 2022, „NU TE IROSI” a devenit o organizatie non-guvernamentala, dornica sa aduca pluvaloare societatii, prin activitati si proiecte diverse. Ne propunem sa ajungem la beneficiari din cat mai multe zone ale tarii – momentan ne concentram activitatea in zona Olteniei, judetul Dolj – prin proiecte din domenii precum sanatate mintala, dezvoltare personala si educatie non-formala.

VALORILE NOASTRE

EMPATIE: Alegem sa fim empatici, chiar si atunci cand lumea ne crede slabi din cauza asta.

INCREDERE: Alegem sa oferim incredere neconditionat, chiar daca stim ca uneori increderea ne va fi inselata.

DEMNITATE: Alegem sa fim demni, chiar daca uneori o atitudine supusa ne-ar aduce mai multe beneficii.

RESPONSABILITATE: Alegem sa recunoastem ceea ce gandim sau facem gresit, chiar daca vom fi judecati pentru asta. Alegem sa reparam greselile noastre, chiar daca asta ne costa resurse de bani, energie sau timp.

CREATIVITATE: Alegem sa cautam moduri inovative de a face lucrurile, sa gasim solutii unde sunt probleme, chiar daca asta ne face sa dam solutii mai tarziu sau sa pierdem mai multe resurse.

AUTODEPASIRE: Suntem mereu in competitie cu noi insine, si nu cu ceilalti.

INVATARE CONTINUA: Alocam timp de calitate sa invatam continuu, chiar daca ne costa mai multe resurse.

VIZIUNEA NOASTRA

Viziunea noastra este ca toti oamenii din Romania sa devina stabili emotional, prin acces constant, inca din copilarie, la resurse si domenii precum sanatate mintala, educatie non-formala si dezvoltare personala. Sunt drepturi, si nu mofturi. Sunt nevoi, si nu dorinte.

MISIUNEA NOASTRA

Credem ca orice copil are dreptul sa creasca echilibrat si stapan pe sine, sa exploreze si sa se educe si in afara mediului academic, devenind autonom si responsabil. Prin proiectele noastre, vrem sa transformam copilul de azi in adultul stabil emotional de maine.

IMPACT

In anul 2023, am ajuns la peste 650 de beneficiari directi, care au participat in mod fizic la evenimente si circa 19.000 de beneficiari indirecti, care ne-au vizionat continutul, pe retelele de socializare (YouTube, Tik Tok, Instagram si Facebook).