NU TE IROSI

Ce facem

Ce facem

DACA UN LUCRU NU TE VA PROVOCA, NICI NU TE VA SCHIMBA

  Ce facem

  Vrem sa ajutam copiii sa creasca sanatos

  Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, preluat de Institutul National de Sanatate Publica arata ca 1 din 8 persoane din lume sufera de o tulburare mintala. Cele mai intalnite probleme de sanatate mintala, in randul adultilor tineri cu varste curpinse intre 18 si 25 de ani sunt ANXIETATEA (care afecteaza in prezent peste 301 milioane de oameni), DEPRESIA ( afecteaza peste 280 de milioane de oameni) si TUBLBURARILE ALIMENTARE (bulimie, anorexie, dismorfie corporala).

  Totodata, acelasi raport arata ca 50% din tulburarile mintale se declanseaza pana la varsta de 14 ani. Aceste tulburari sunt printre cele mai importante cauze de deces la nivel mondial, iar depresia este prima cauza de dizabilitate in lume. Poate duce la suicid, suicid care contribuie la peste 700.000 decese in fiecare an.

  Romania se afla pe locul 58 in lume in ceea ce priveste rata de suicid si pe locul 126 in ceea ce priveste depresia. In plus, in tara noastra, circa 22.000 de copii si tineri traiesc cu un diagnostic de boala mintala.

  Credem ca in spatele acestor probleme sau tulburari se afla alte cauze psihologice, netratate inca. De aceea, credem ca este necesar ca o persoana sa aiba acces la continuturi si activitati prin care sa se dezvolte, sa aiba incredere in sine, sa-si comunice nevoile in mod sanatos, inca din copilarie, astfel incat sa aiba parte de echilibru si stabilitate emotionala.